Wat te doen tegen spinselmot?

2019-04-21 by No Comments

Wat te doen tegen spinselmot?

Spinselmot bestrijden De spinselmotten hoef je niet te bestrijden, ze springen niet over op andere planten en verdwijnen zodra ze gaan verpoppen. Knip de nesten weg en stop ze in de kliko bak, dit is de milieuvriendelijkste manier van bestrijden. Bomen maken zo rond de langste dag – 21 juni- nieuwe groeischeuten.

Wat te doen tegen rupsen in appelboom?

Wilt u de rupsen verwijderen, dan kunt u dat doen door de spinsels met een harde waterstraal uit de boom te spuiten of handmatig te verwijderen. U kunt ook een bestrijdingsmiddel gebruiken op basis van pyrethrine, zoals Spruzit.

Welke rupsen op kardinaalsmuts?

Kardinaalsmuts wordt soms belaagd door de rupsen van de stippelmot ponomenta cagnagellus die een struik geheel kaal kunnen vreten. De mot weeft tussen de takken talloze spinsels die geel met zwart gespikkelde rupsen herbergen.

Welke rups maakt een web?

De stippelmotten (Yponomeutidae), ook wel spinselmotten genoemd, zijn een familie van vlinders in de superfamilie Yponomeutoidea. De ruim 700 soorten komen vooral in de tropen voor. De larven hebben de neiging gemeenschappelijke webben te spinnen. Hierin vindt ook de verpopping plaats.

Wat te doen tegen fruitmot?

Fruitmot bestrijden gebeurt met een deltaval fruitmot met bijhorende feromonen. De feromooncapsules bevatten vrouwelijke feromonen, die de mannelijke motten aantrekken. De feromooncapsule wordt aangebracht in de deltaval, in het bijhorende mandje boven de lijmplaat.

Wat te doen tegen Elzenhaantjes?

Elzenhaantje bestrijden

  1. Luxan Delete vloeibaar 20 ml (concentraat) €12,95. Breed werkingsspectrum. Werkt snel en zeer effectief.
  2. Solabiol Natria Pyrethrum vloeibaar 30 ml (concentraat) €12,95.
  3. Luxan Pyrethrum plantenspray tegen insecten 400 ml. €9,95.
  4. Luxan Pyrethrum vloeibaar 30 ml (concentraat) €11,95.

Wat te doen tegen rupsen in fruitbomen?

De rupsen worden geparasiteerd door o.a. oorwormen. Om deze ‘helpers’ te lokken naar je tuin, kun een schuilplaats voor hen voorzien. Hang omgekeerd aarden bloempotjes gevuld met stro in je boom. Met wat geluk worden ze weldra door oorwormen bewoond.

Kan je kardinaalsmuts snoeien?

Bladverliezende soorten kun je jaarrond snoeien. Een haag van bladhoudende kardinaalsmuts houd je netjes strak in juni en september. De Euonymus japonicus snoei je het best in het voorjaar.

Waarom maken rupsen een spinsel om de boom?

De rupsen vreten van het blad en maken de spinsels om zichzelf te beschermen tegen natuurlijke vijanden zoals vogels en sluipwespen. De rupsen vreten de bomen kaal en door voedseltekorten gaan ze op zoek naar andere bomen en kunnen daarbij op auto’s en huizen terechtkomen.

Wat te doen tegen Pruimenmot?

Vanaf november tot april overwinteren de volgroeide rupsen als cocon achter de schors of in de grond. Bestrijden kan met behulp van een deltaval met bijhorende feromooncapsule tegen de pruimenmot, Pomonella funebrana.

Hoe herken je een fruitmot plaag?

Hoe herken je de fruitmot plaag? Bij last van de fruitmot, zijn vaak veel vruchten beschadigd. Een fruitmot legt zijn eitjes in de maand mei. De eitjes groeien uit tot larven, die het fruit aanvreten en aantasten.