Wat is het voordeel van een zoutwaterzwembad?

2019-03-01 by No Comments

Wat is het voordeel van een zoutwaterzwembad?

Natuurlijke manier van desinfecteren: met zout water in je zwembad desinfecteer je je zwembadwater met natuurlijke chloor in plaats van chemische chloor. Dat is goed voor je gezondheid én het milieu. Minder onderhoud: een zoutwater zwembad onderhoud is beperkter dan bij een klassiek chloor zwembad.

Hoelang mag je zwemmen in Lier?

TIJDSDUUR VOOR HET ZWEMMEN Vanaf 30 minuten voor sluitingstijd worden er geen nieuwe baders in het zwembad meer toegelaten. Op het sluitingsuur moet de bezoeker de zwemhal verlaten hebben.

Welk zout in zwembad?

Het zout moet een zuiverheid van minstens 99,4% NaCl (natriumchloride) hebben. De norm definieert maximumwaarden voor metalen zoals koper, ijzer en magnesium. Het zout mag geen additieven zoals antiklontermiddel (E535 of E536) of jodium bevatten.

Wat te doen bij te hoge alkaliniteit?

Meet de alkaliniteit regelmatig en voeg indien nodig Alca-plus toe. Een TAC waarde is zelden tot nooit te hoog. Indien toch boven de 150 mg/l, verlaagt dit zichzelf wel, enkel aan door het gebruik van het zwembad. Toedienen van TAC- is dan ook overbodig.

Waarom zoutelektrolyse?

Het voordeel van zoutelectrolyse is dat de zoutelectrode automatisch chloor aanmaakt die zorgt voor de ontsmetting van uw zwembadwater. Dit betekent dat u geen opslag hebt van gevaarlijke chemische producten en ook niet handmatig chloor hoeft toe te voegen aan het zwembad.

Hoe lang Zoutwatersysteem laten draaien?

Hoe lang moet het Intex zoutwatersysteem aan staan? In principe kun je een zoutwatersysteem altijd aan laten staan. Er zit namelijk een 24-uurs timer op die de afgifte regelt. Wat je dan wel moet doen, is de hoeveelheid van de afgifte instellen.

Welk zout voor Zoutelectrolyse?

Ook de vrije Chloorwaarde kan je met deze testset bepalen. Een zoutelektrolyse voor zwembadwaterbehandeling gebruikt natriumchloride om vrij chloor aan te maken. De chlorinator zet het zout om naar vrij chloor om het zwembad te ontsmetten, bacteriën en micro-organismen af te doden in het zwembadwater.

Hoeveel zout in zwembad berekenen?

Let op dat je zout zonder Jodium gebruikt

  1. Zwembad 10.000 liter – 10.000 * 0,003 = 30 kg zout.
  2. Zwembad 20.000 liter – 20.000 * 0,003 = 60 kg zout.
  3. Zwembad 30.000 liter – 30.000 * 0,003 = 90 kg zout.
  4. Zwembad 40.000 liter – 40.000 * 0,003 = 120 kg zout.
  5. Zwembad 50.000 liter – 50.000 * 0,003 = 150 kg zout.

Hoe alkaliniteit verlagen zwembad?

Alkaliniteit zwembad verlagen De alkaliniteit van zwembadwater kan verlaagd worden met TA min-poeder. Als de waarde boven 150 ppm is gestegen dien je de alkaliniteit van je zwembad te verlagen. 150 g TA min/10.000 l water verlaagt de TA-waarde met ca. 10 ppm.

Wat als Alkalinity te hoog is?

Een te hoge TA waarde zorgt ervoor dat de pH nog maar nauwelijks kan worden beïnvloed door het chloor, waardoor de waarde gaat stijgen, met kalkaanslag en troebel water als gevolg.

Waarom zwembad aarden?

Maak je gebruik van een zoutwatersysteem voor het onderhoud van je zwembadwater. Dan is het belangrijk om het zwembad te aarden. Door gebruik te maken van een aardingsset, voorkom je corrosie aan metalen delen en apparaten in het zwembad.

Waarom wordt zwembad groen?

Algen zijn microscopische organismen die lichtenergie gebruiken om koolhydraten te verkrijgen, zo te groeien en zich te vermenigvuldigen. Normaal gesproken doden chemicaliën als chloor of anti-alg deze algen en houden ze ze uit het zwembadwater. Een onjuiste waterbalans is dus meestal de oorzaak van een groen zwembad.