Wat betekenen lampjes op het dashboard?

2020-12-12 by No Comments

Wat betekenen lampjes op het dashboard?

Gaat er een wit lampje branden dan is dit een aanwijzing of aanbeveling. Een geel/oranje lampje geeft aan dat u de auto spoedig moet laten nakijken, maar duidt niet op acuut gevaar. Een blauw lampje op uw dashboard betekent dat het groot licht van de auto aanstaat.

Wat betekent lampje met uitroepteken?

Elektrisch onderdeel. Dit lampje met een uitroepteken in een driehoek gaat branden als er een defect is met een elektrisch onderdeel in de auto. De auto wordt beperkt bruikbaar, of kan zelfs helemaal niet meer functioneren. Als dit lampje gaat branden moet er (als mogelijk) direct naar een garage gereden worden.

Wat betekent controlelampjes?

Een controlelamp of indicator is een elektronische component. Het doel van deze component is om een indicatie te geven van de toestand van het systeem waarin deze is opgenomen. Meestal worden enkel twee condities doorgegeven, namelijk ‘in/aan’ of ‘uit’.

Wat betekent C op dashboard?

Koelvloeistof. De koelvloeistof houdt de motor op temperatuur en zorgt ervoor dat deze niet oververhit raakt.

Welk symbool geeft aan dat er iets mis is met het ABS systeem?

De afkorting ABS staat voor Antiblokkeersysteem. Het voorkomt dat de banden van een auto blokkeren wanneer er krachtig wordt geremd. Dit zorgt er dus voor dat een auto minder snel in een slip kan raken. Wanneer dit lampje brandt betekent dit dat er een storing in het systeem zit, het ABS systeem is uitgeschakeld.

Wat betekent het motor lampje?

Motor. Als dit lampje brandt is er iets mis met de motor of met de elektronica die de brandstofinspuiting en ontsteking regelt. Het is dan goed om op korte termijn je garage op te zoeken. Als het knippert is er mogelijk een ernstig probleem.

Wat betekent rode driehoek met uitroepteken?

Deze rode driehoek met een uitroepteken erin geeft aan dat er ergens een probleem is. Dit kan een ernstig maar ook minder ernstig probleem zijn. Zaak is dat dit wel zo snel mogelijk wordt gecontroleerd door de garage door de foutcodes te laten uitlezen tijdens een diagnose.

Wat betekent gele driehoek met uitroepteken?

Het gele driehoekje op je dashboard geeft aan dat er iets mis is met de auto. Derhalve is het raadzaam de auto naar de monteur te brengen of de ANWB te bellen als dit branden niet ophoudt. Het kan om een storing gaan of om een foutmelding van iets wat bij openen van de motorkap niet zichtbaar is.

Wat betekent P s in auto?

Power steering/stuurbekrachtiging daar is het lampje van, werkt de stuurbekrachtiging nog wel?

Wat betekent steeksleutel op dashboard?

Dit betreft inderdaad het service indicator lampje. Na een onderhoudsbeurt moet dit lampje inderdaad gereset worden door de garage wat mogelijk bij de laatste beurt vergeten is of de auto is aan een onderhoudsbeurt toe.

Wat betekent ABS op het dashboard?

Wat betekent ABS? (anti lock braking) systeem voorkomt dat bij het remmen, vooral in noodsituaties, de wielen zullen blokkeren en de auto in een gevaarlijke slip belandt. Het ABS systeem zorgt er namelijk voor dat de druk van de remvloeistof via een vernuftig systeem door een regelunit wordt gecontroleerd.

Wat is een storing in de Emissieregeling?

Bijvoorbeeld dat er te weinig remvloeistof in je auto zit. Brandt bovenstaand dashboard lampje? Dit geeft een storing aan in de emissieregeling of een motorstoring. Zorg ervoor dat je op een veilige plek gaat stilstaan als dit lampje brandt.