Hoe vaak houten vloer boenen?

2021-04-24 by No Comments

Hoe vaak houten vloer boenen?

Do: opletten voor vocht Boenwas is erg gevoelig voor vocht. Let dus goed op, want elk druppeltje water kan een vlek veroorzaken. Die vlekken kunt u enkel weghalen door opnieuw te boenen. Op den duur riskeert u zo een slaaf van het parket te worden: u moet steeds vaker boenen om de vloer in orde te houden.

Hoe boenen houten vloer?

Voordat je de boenwas gaat aanbrengen moet je de parketvloer eerst stofvrij maken, daarna kun je beginnen met boenen. Boenwas aanbrengen doe je met een droge, zachte, schone doek die geen pluisjes afgeeft. Je wrijft de was met de doek gelijkmatig in op het hout.

Waarom houten vloer olien?

Waarom een houten vloer oliën? Een (eiken) houten vloer oliën beschermt tegen slijtage en vlekken. De olie trekt in het hout, waardoor de natuurlijke structuur van het hout zichtbaar en voelbaar wordt.

Waarom parket boenen?

Boenen. Bij boenen blijft de structuur van het hout perfect zichtbaar en voelbaar. Velen vinden ook de natuurlijke geur van boenwas aangenaam om ruiken. Boenwas biedt wel minder bescherming en is minder slijtvast dan bijvoorbeeld vernis.

Hoe vaak houten vloer dweilen?

De natuurzeep zorgt voor bescherming van de vloer tegen het water. Het water verdampt en de zeep blijft achter om de vloer verder te beschermen tegen vuil en vocht. Ons advies: 2 keer in maand dweilen met natuurzeep (dosering: 25 ml zeep bij 5 liter kraanwater).

Waarmee kun je het beste een houten vloer dweilen?

Een houten vloer schoonmaken doe je door eerst goed te stofzuigen met de borstelstand van de stofzuiger. Hierna kun je de vloer dweilen met Woca natuurzeep, een speciaal schoonmaakmiddel voor houten vloeren. Wring de dweil altijd goed uit zodat je vochtvlekken voorkomt.

Waarmee dweil je een houten vloer?

Natuurzeep gebruiken bij het dweilen van een houten vloer mag dus wel, het biedt het eiken parket zelfs een vorm van bescherming tegen het water. Zorg wel voor de juiste natuurzeep, wij behandelen onze eiken Floeren in de fabriek met Woca en raden dan ook de natuurzeep van Woca aan voor fabriek geoliede parket vloeren.

Was of olie op houten vloer?

Samengevat: Lak geeft de houten vloer een strakke uitstraling en beschermt deze tegen vuil en vocht. Olie geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling en is geschikt voor intensief gebruik. Nadeel: om ervoor te zorgen dat de vloer vuil blijft weren, is het van belang deze om de 1-2 jaar in de onderhoudsolie te zetten.

Hoe vaak moet je vloer olien?

Afhankelijk van het gebruik zal de vloer na verloop van tijd wat schraler worden. Dan wordt het tijd om de vloer in de onderhoudsolie te zetten. Bij normaal huishoudelijk gebruik is over het algemeen één keer per jaar voldoende. Bij intensiever gebruik eventueel vaker oliën, dit kan ook plaatselijk.

Wat mag je absoluut niet doen wanneer je je parket wil onderhouden?

Ga zeker niet te stevig schuren want daar gaat je parket op den duur van verkleuren. Geef je vloer ook jaarlijks een groot onderhoud met onderhoudsolie, je parket leeft er van op! Let wel de eerste dagen op, want je parket kan glad zijn en uitschuiven en dat wil je niet.

Wat is een boenmachine?

Een boenmachine is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt voor het schoonmaken van vloeren zonder vloerbedekking, zoals hardhout, marmer, tegels of linoleum. Tijdens het schoonmaken van de vloeren wordt het vuil en stof verwijderd en wordt de vloer tegelijkertijd gepolijst.