Hoe kan ik zelf mijn tuin ontwerpen?

2019-05-31 by No Comments

Hoe kan ik zelf mijn tuin ontwerpen?

Van alle (gratis) programma’s voor online tuin ontwerpen is SketchUp het meest uitgebreid. Het programma is niet heel eenvoudig en behoeft zeker wat oefening, maar je kunt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee maken. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om commentaar vragen.

Welk programma voor tuinontwerp?

Overzicht van gratis tuinontwerp software voor het vormgeven van tuinontwerpen

 • 1) Google SketchUp.
 • 2) Virtual Garden.
 • 3) Gardena My Garden tuinplanner.
 • 1) Garden Puzzle.
 • 2) Garden Planner online.
 • 3) ITG Groen Software.
 • 4) Vectorworks.
 • 5) Tekenjetuin / GarDesign.

Wat is een goed tuinontwerp?

Doe dit het liefst met zijn tweeën: rechte lijnen zijn makkelijk op te meten maar hoeken zijn wat lastiger. Meet vanuit de gevel van de tuin. Geef op de plattegrond ook het huis aan, met de deuren en de ramen: belangrijk voor de loop- en kijkrichting in de tuin en het zicht vanuit het huis.

Hoe teken je een tuin op schaal?

Een tuinontwerp zelf maken begint met het vervaardigen van een goede ondergrond of plattegrond op een geschikte schaal. Voor kleine tuinen wordt meestal een schaal gebruikt van 1:50. (1 cm op de tekening is 50 cm in werkelijkheid). Voor een plattegrond van een grotere tuin is een schaal van 1:100 wenselijk.

Wat kost het om een tuin te laten ontwerpen?

Wat kost een tuinontwerp?

Product Gem. prijs per ontwerp incl. btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m2 € 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m2 € 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m2 € 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m2 € 800 – € 900

Wie ontwerpt de tuinen van Eigen Huis en tuin?

Huibelco Tuinen is jarenlang het vaste bedrijf geweest voor het programma Eigen Huis & Tuin.

Waar moet je opletten bij het ontwerpen van een tuin?

Om tuinontwerp kosten te besparen is het een prima keuze om de uitdaging aan te gaan en dit zelf te doen….Ik zal je een paar voorbeelden geven:

 1. Je eigen wensen;
 2. Zaken die je stoorden bij je oude tuin of in andermans tuinen;
 3. De beschikbare ruimte;
 4. De ligging van je tuin;
 5. De omgevingsfactoren.

Hoe lang duurt aanleggen tuin?

Het antwoord op die vraag hangt natuurlijk af van allerlei factoren, zoals omvang van het project, de tijd die u nodig heeft om beslissingen te nemen, levertijden, beschikbaarheid van materialen en beplanting en de planning. Maar de uiteindelijke aanleg van uw tuin duurt gemiddeld ongeveer twee tot zes weken.

Wat kosten een 3D Tuinontwerp?

Een 3D tuinontwerp geeft veruit het meest realistische beeld van je tuin en maakt inbeelden een stuk makkelijker. Het ontwerpen van een 3D tuin tot 100 m² kost gemiddeld € 450.

Wat kost een tuinarchitect per uur?

Uurprijs voor een tuinarchitect Overleg De uurtarieven variëren van €50 tot €150, waarbij de meesten tussen €50 en €75 per uur in rekening brengen.

Wat kost het aanleggen van een tuin?

De gemiddelde kosten voor het aanleggen van een tuin ligt tussen de €30 en €70 per m2. Vermenigvuldig deze prijzen met het oppervlak van je tuin om een idee te krijgen van de totale kosten. Het kan ook zijn dat een hovenier rekent met een uurprijs. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €30 en €45 per uur.

Hoe lang duurt terrastegels leggen?

Bij een doorsnee woning tussen de 50-70 m2te betegelen vloeroppervlak kunt u 5 werkdagen aanhouden. NB. Bij het leggen van kwaliteitstegels komt vakwerk kijken. Onze tegelzetters verkiezen daarom zorgvuldigheid boven snelheid.