Hoe word je orthopedisch chirurg?

2020-03-16 by No Comments

Hoe word je orthopedisch chirurg?

Om Orthopeed te worden, moet eerst de zesjarige WO-opleiding Geneeskunde worden gedaan. Daarna moet iemand zich gedurende zes jaar specialiseren tot Orthopeed bij een opleidingsziekenhuis onder begeleiding van een leermeester.

Wat verdien je als orthopedisch chirurg?

Salaris orthopedisch chirurg Als beginnend afgestudeerd medisch specialist in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je per jaar een bruto salaris van ongeveer 84.600 euro (op basis van een 45-urige werkweek). Dit kan oplopen tot ongeveer 150.860 euro.

Hoe lang studeren orthopedie?

De opleiding tot orthopedisch chirurg is een zesjarige opleiding.

Wat is een orthopedisch chirurg?

Orthopedie is gericht op aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’. Dit bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam. Orthopedie is dus een zeer breed vakgebied en u kunt met allerlei klachten bij een orthopeed terechtkomen.

Wat is het salaris van een chirurg?

Salaris chirurg Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 130.000,-.

Wat verdient een orthopeed in maatschap?

Het salaris van een Orthopedisch Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van je dienstverband en van de taken die je verricht. Zo ligt je salaris bijvoorbeeld hoger als je naast je normale taken ook management taken vervult.

Wat verdien je als cardioloog?

Wat verdient een cardioloog? Als AIOS cardiologie ligt het salaris doorgaans tussen de 2.835 euro en 3.670 euro bruto per maand. Als beginnend cardioloog in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je per jaar een brutosalaris van ongeveer 70.000 euro. Dit kan oplopen tot zo’n 130.000 euro.

Wat verdien je als tandarts?

Het salaris van een tandarts is bruto ongeveer € 98.000,- per jaar. Als je in dienstverband werkt, verdien je als beginnend tandarts ongeveer € 4.050,- tot € 6.580,- bruto per maand.

Wat na bachelor Orthopedie?

Na een professionele bachelor kan je via een verkorte educatieve bacheloropleiding leraar worden. Deze opleiding neemt 60 studiepunten in beslag en wordt georganiseerd door een hogeschool.

Waarom opleiding orthopedagogie?

De opleiding orthopedagogie leidt tot het beroep van opvoeder-begeleider. Als opvoeder-begeleider bied je hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen die gedurende korte of langere tijd begeleiding nodig hebben in hun woon- en leefsituatie of in hun dagbesteding.

Wat doet een kniespecialist?

Een orthopeed (ook wel orthopedisch chirurg en in België doorgaans orthopedist genoemd) is een medisch specialist op het gebied van botten, spieren en pezen. Zijn vakgebied, de orthopedie, richt zich op de behandeling en begeleiding van mensen die klachten hebben aan het steun- en bewegingsapparaat.

Welke orthopedische operaties zijn er?

De orthopedisch chirurg doet onder andere de volgende operaties:

  • Een heup- of knieprothese;
  • Meniscus operaties;
  • Operatie aan de schouderpezen of het schouder gewricht;
  • Reconstructie van de kruisband;
  • Voet correcties.